Vidste du at vores hud er det største organ vi har?

Med en vital  funktion som udover at  beskytte også er i stadig udveksling med  omgivelserne. Hudens oprindelse på embryo stadiet udspringer af de samme celler som vores nervesystem; dette  forklarer sammenhængen mellem vores psykiske velbefindende og vores hud. Som du muligvis allerede ved, så  kan stress udløse eksem eller andre former for hud-udslet.

Hudens PH værdi er en  vigtig faktor for dens sundhed. Sund hud er i stand til at holde infektioner ude, denne  værdi skal være  5-5,5 altså syrlig. PH værdien opretholdes  af sved-og talgkirtler i huden. Hvis der opstår der ubalance, det kan fx. skyldes en generel ubalance, stress, dårlig ernæring, dårlig hygiejne både for lidt og for meget er usundt for huden, så fungerer denne barriere mindre effektiv og  vi er mere udsatte for at få infektioner.

Hårkarrene  tilfører huden næringsstoffer og affaldsstoffer føres væk. Stress har en sammentrækkende effekt på vores blodkar; der er altså en nær  sammenhæng mellem stress og kvaliteten af vores hud. Det vegetative nervesystem har styringen af  blodkredsløbet, dermed også de fine hårkar, hvis funktion ar af central karakter for at holde huden sund. Desværre påvirker stress dette system og derfor er det at du altid kan regne med at hvis du skal et hudproblem til livs, så skal der ses på det psykiske velbefindende eller mangel på samme.

Huden- kroppens spejl,

Tør hud, kan være grundet en indre ubalance, hvis hårkarrene ikke udvider sig som de burde er det kendetegnet ved  kold hud, kronisk stress er tit årsag til det fænomen.

Fedtet hud, skyldes talgkirtler der udskiller i overdreven mængde, hormonelle forstyrrelser er i reglen årsagen til dette. Tænk på akne, som oftest er et fænomen i teenagealderen hvor kroppen er i højt gear.

Huden er i stadig udveksling med omgivelserne. Ikke mange stoffer trænger gennem dens barriere. Æterisk olie har den egenskab at trænge gennem huden og at blive optaget ultra hurtigt i hele kroppen.

Kroppen udskiller tilgengæld toksiner med sved og talgkirtler. Under toksiner skal forstås de affaldsstoffer kroppen udskiller i forbindelse med den normale metabolisme. Udskiller gør vi  gennem nyrer, lever,  tarm, lunger og hud.

Huden og energibaner/meridianer,

I huden foregår der en intens energi udveksling, Chi i kinesisk tradition, Prana hos inderne. Denne for øjet usynlige energi løber fra ekstremiteterne, altså  tæer og fingre til kroppen og videre ind til alle organer. Energibanerne følger stort set vores nerve – og blodbaner. Dette fænomen forklarer til dels hvorfor man opnår så god en virkning med æterisk olie ved zoneterapi.

Følgende æteriske olier styrker energien i de overfladiske  energi baner: Bois de rose, geranium rosat, lavendel, mandarin og Palmarosa. De nævnte æteriske olier er alle stimulerende ,  udrensende og anti infektiøse. De  fremmer energiniveauet  i kroppen  og har regenererende virkning på hudens celler:)

Husk altid at foretage en test i indvendigt i albueleddet. Dup æterisk olie på huden, opstår ingen rødmen er det ok for dig at anvende den pågældende æteriske olie; hvis rødmen opstår må du prøve med en anden æterisk olie.

OBS! Æterisk olie af ægte lavendel er den mildeste af de her nævnte.

 

Kærlig hilsen

Hanna

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *