wedding-2110444_1920

Om Aromaterapi

Røgelse, rose, hyssop, lavendel eller jasmin….

Mennesker har gennem alle tider anvendt planter til renselse og  ceremoni, til at komme i trance for at møde  aner eller  guder. Overleveringer er der mange af fordi aromatiske planter altid har spillet en rolle  hos en lang række trosretninger som  shamanisme, kristendom, buddhisme, shintoisme, aborigins, yogis, grækerne og romerne…kloden rundt og til alle tider.  Du kan helt sikkert selv komme på flere.

Duft er allesteds nærværende; naturen er fyldt med duft; hver årstid har deres særlige duft lige  fra  vinterens muld og visne bladdække på jorden til forsommerens duftende hegn over skovens duft efter et regnvejr til havet og stranden, vinden bærer duft med sig fra alt hvad den har taget med på sin flyvske vej. Duft er et kommunikations middel; duft bringer minder frem, duft er en vigtig faktor for vores velbefindende, duft har en langt mere vigtig rolle end man skulle tro. Vi bliver bombarderet med duft indtryk dagen igennem, om vi lægger mærke til det eller ej.

Selve begrebet Aromaterapi er først opstået  omkring 1926, ophavsmanden er franskmanden René Maurice Gattefossé. Han var kemiker og arbejdede i familiens firma der fremstillede æterisk olie til parfumeindustrien. Under arbejdet opstod en eksplosion og Professor Gattefossé forbrændte sin hånd, et  kar med æterisk olie af ægte Lavendel  stod i hans nærhed, han reagerede ved at  proppe sin hånd deri og lagde mærke til hvordan smerten lindrede med det samme; i den efterfølgende tid begyndte han at anvende æterisk olie  af ægte Lavendel på såret, fordi det var blevet inficeret og ikke ville hele. Til sin store overraskelse  fik han hurtigt  succes! Det gjorde ham nysgerrig og det blev  starten på hans forskning i de æteriske oliers egenskaber. Fra begyndelsen  var han overbevist om at æterisk olie kunne trænge gennem huden ind til de indre organer og at det ville være tænkeligt  med optagelse  gennem  næsen. Det skulle jo vise sig at han fik ret!

Ægte Lavendel, blev startskuddet til at forskning i æterisk olies biokemiske  sammensætning og virkning for alvor begyndte. I 1887 havde Dr. Chamberland (endnu en franskmand) allerede forsket i æterisk olies anti -bakterielle virkning. Han forskede sammen  med  Louis Pasteur. Starten på Aromaterapi som den ser ud i dag tilskrives René Maurice Gattefossé som I 1931 udgiver sit værk ”Aromathérapie”.

Men hvad er så hemmeligheden bag de aromatiske planter…

Æterisk olie udvundet af aromatiske planter er på én gang så fantastisk forfinet, flygtig og let men på samme tid indeholder de en  koncentreret  og  kraftfyldt energi . Jeg har virkeligt svært ved at forklare det, og jeg aner faktisk ikke om man kan forklare det. Faktum er at æterisk olie anvendt  til Aromaterapi  tilbyder os ufatteligt mange og righoldige indholdsstoffer som har svar på nær alle behov vi som mennesker måtte have.  Én lille dråbe æterisk olie kan alt efter art, indeholde 300 forskellige molekyler. Det forklarer hvorfor kompleksiteten er så stor og mulighederne for anvendelse er så mange.

Æterisk olies duftmolekyler indeholder budskaber, som for hver én  af os tolkes på forskellig  måde, vi har et individuelt forhold til dufte; derfor er det tit en god idé at lade næsen vælge en æterisk olie til afbalancering af et emotionelt problem.

Duftmolekylerne trænger ind i næsen hvor de  rammer vores receptorer, herfra ryger de direkte ind på vores limbiske system, hovedsædet for vores følelser. Æterisk olie hjælper os til at genfinde balancen hvis vi er kommet i emotionel ubalance, til at genfinde vores indre ro. For en  dybere oplevelse ved meditation. Det er helt oplagt og åbenlyst at æterisk olie er god til at skabe velvære. Tænk bare på Spaerne der flittigt bruger æterisk olie.

Men æterisk olie kan meget mere! de er en sand guldgrube til forebyggelse og fremme af sundhed, til bekæmpelse af infektioner samtidig med at de styrker vores immunforsvar. Duft er en vigtig faktor for vores velbefindende! Det giver mening i særdeleshed hvis du  åbner døren og lader Aromaterapi gøre sin entre!

René Maurice Gattefossé definerer Aromaterapi således: æterisk olie udvundet af aromatiske planter til behandling og forebyggelse af sygdomme for derigennem at fremme velvære.