Frankrig er foregangsland når det gælder brug af aromaterapi med æterisk olie af farmaceutisk kontrolleret kvalitet. Der har været forsket seriøst i mange år. Mange hospitaler og plejehjem bruger aromaterapi i  det daglige arbejde som det mest naturlige i verden.

Forskningen er stadig i gang i mange lande, men det var i 70’erne med Pierre Franchomme der for alvor kom gang i arbejdet med at kortlægge de æteriske oliers egenskaber. Så videnskaben er på plads og det er helt klart at  æterisk olie har sin plads når vi taler sundhed. I Frankrig tilbydes  medicin- og farmaceut studerende tilvalg i  aromaterapi/æterisk olie.

Her i Danmark  er det på tide at aromaterapi  kommer ud af det hjørne den alt for længe har stået og samlet støv i. Mange anser æterisk olie for at være noget til sauna og spa og det kan den fint anvendes til for den giver netop ægte velvære; men æterisk olie kan langt mere end blot være saunagus og massageolie. Andre igen har den opfattelse at æterisk olie noget langhåret,  fra det mystiske spirituelle hjørne.  Og jo, det er virkelig en god idé at anvende  dufte ved meditation. Det er ikke nogen ny opfindelse, tænk bare på kirkelige handlinger (katolsk) eller østens templer. Men igen det sådan, at du får meget mere med i pakken. Netop fordi sammensætning af æterisk olie er så vanvittig kompleks den virker på krop og psyke på samme tid.

Jeg håber døren bliver slået op så der kommer en frisk vind og vi rent faktisk får en ægte holistisk tilgang til det sundhedsfaglige felt hvor aromaterapi har sin plads ved siden af den konventionelle medicin. For at det kan ske vil det være en god begyndelse at turde tage aromaterapi ind på institutioner som plejehjem, der er så meget lidelse af følelsesmæssig karakter der desværre ikke bliver taget hensyn til i den regn af medicin der falder hver dag  over vores gamle medborgere.

I disse så plagede tider med pandemi er det ikke helt ved siden af at tænke på at tænde for aromadiffuseren og tilsætte skønne æteriske olier der har den fantastiske egenskab at komme virus og bakterier til livs, så vi rent faktisk kan gøre noget for at nedsætte mængden luftbårne smittekilder….. samtidig med at vi nyder godt af det velvære der breder sig…..

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *