Æterisk olie  Pebermynte  udvindes ved at destillere topskuddene af Pebermynte planten ved hjælp af vand. Destillering er den mest udbredte metode til udvinding af æterisk olie. Jeg skal ikke komme ind på detaljer her, fordi  dette indlæg bare  vil gøre dig opmærksom på et meget lidt kendt produkt her til lands! Nemlig såkaldt hydrolat eller Eau florale. Det korte af det lange er at det vand der i processen har trukket vores æteriske olie Pebermynte ud af plante materialet er blevet beriget med nøjagtig de samme indholdsstoffer, som den æteriske olie indeholder, bare i langt ringere mængde. Men det betyder ikke at vores hydrolat ikke er virksom, det modsatte er tilfældet 🙂 Det er derfor  meget vigtigt at kun de første liter af destillations vandet i begyndelsen af processen bliver tappet til hydrolat, det efterfølgende vand fra processen er ikke righoldigt nok. Så igen kvalitet er  alfa og omega! Det giver sig selv at man får en bedre hydrolat med forholdet 1 kg plantemateriale til 1 liter hydrolat end  1 kg plantemateriale til 10 eller 20 liter hydrolat ! som du ser  forklarer dette at du finder stor variation i priser!

Hydrolat/Æterisk olie Pebermynte,

Æterisk olie af pebermynte er som du kender den kendetegnet ved sit store indhold af mentol, meget anvendt til Aromaterapi, men også i fødevareindustrien og i kosmetik industrien er den et højt skattet produkt! Æterisk olie af Pebermynte har en kølende effekt, derfor skal du være opmærksom på kun at anvende denne æteriske olie i små mængder og på et begrænset punkt på huden. Hydrolat af Pebermynte er derimod  meget mildere men stadig forfriskende,  mentol indholdet er der naturligvis stadig! Du kan anvende den bredt på huden og efter behag! men også køle dig selv indefra 🙂 Så er det en hed sommerdag ? eller har du bare  trælse hedeture? ja så kan du virkelig gøre noget for at afkøle dig selv 🙂 Tilsæt hydrolat af Pebermynte og salvie (ved hedeture) til dit vand, saft eller te. Det giver mening!

Brug endelig den praktiske spray direkte på huden!

Hydrolat og æterisk olie er  100% naturlige produkter !

Æterisk olie er et 100% naturligt produkt, men indholdsstofferne er oftest så koncentrerede, at det i de fleste tilfælde er en balancegang ( husk det er tvingende nødvendigt at kende til æterisk olie)  til helt små børn og gravide kvinder. Men hydrolat er i hovedparten en god erstatning fordi deres indholdsstoffer er i langt mindre koncentration, derfor med langt  mildere effekt. Hydrolat giver dig altså stadig den virkning du ville have fra de æteriske olier. Hydrolat giver dig skønne gode egenskaber som du kan nyde godt af hvadenten du søger hjælp til stress eller til infektion.

Mildhed på sprayflaske!

Således kan du rense babys hud med hydrolat af rose eller kamille. Du kan selv nyde godt af anti antioxidanterne i hydrolat af rose. Æterisk olie af Damascenerrose ligger i den tunge ende af pris skalaen, fordi der skal 4 tons kronblade til 1 liter æterisk olie!  Men du kan købe hydrolat af Rose 🙂 bedre kendt som rosenvand (meget anvendt i kosmetik industrien)!

Her i min lille shop kan du købe rosenvand, bare brug løs af den! Ikke alene til hudpleje, men også til køkkenregionerne er den fint egnet:)

Om det er betegnelsen  Eau florale eller hydrolat så afhænger det af, om det er destillering af blomster eller andre dele af en planten. Men det er ikke så vigtigt, begge betegnelser bruges om det er det ene eller andet, blot bliv ikke forvirret over de to angivelser. Det handler om det samme produkt:)

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *