Naturlig anti-allergen!

Denne skønne krydderurt er ikke bare fantastisk til dine salater, kyllingeretter, fisk eller omelet! Vidste du at  estragon har en fantastisk evne til at klare mavepine eller mildne allergi? Den er i familie med malurt og bynke. I urtemedicinen anvendes og elskes esdragon fordi den er super god  til at klare mave/tarm problemer. Ved træg fordøjelse med tendens til oppustet mave er den perfekt. Så brug endelig rigeligt med  frisk esdragon i dit køkken!

Men esdragon kan meget mere:) For den har indhold af kumarin og antioxidant. Førstnævnte  hæmmer udskillelse af histamin. Derfor kan det anbefales  at anvende estragon hvis du lider af høfeber/pollen allergi. Derudover indeholder den naturligt benzodiazepin, et stof der også findes syntetisk og anvendes til fremstilling af beroligende medicin.  Esdragon er altså til en vis grad  beroligende:) Men esdragon kan du også  anvende ved gigt lidelser fordi den er hæmmer inflammation.

Foruden at denne skønne krydderurt  indeholde antioxidanter så er den også rig på vitamin A og C og på mineraler som jern, magnesium, jod, calcium og kalium. Smagen er pikant og helt perfekt med fisk, kylling eller omelet….:)

Aromaterapi med æterisk olie af estragon

Har du pollen allergi så er det værd at prøve med dette: kom et par dråber æterisk olie af esdragon på et lommetørklæde og tag dybe,rolige indåndinger derigennem.

Ved anfald af astmatisk allergi: kom et par dråber i 1 tsk vegetabilsk olie og masser solar plexus, dette fif er også effektivt på hikke.

Har du mavesmerter masseres over det ømme sted med  et par dråber æterisk olie esdragon til  1 tsk – 1 spsk. vegetabilsk olie

Gigt smerter: tilbered  en lille flakon sådan: 125 ml vegetabilsk olie (f.eks. sød mandel olie) tilsat 15 dråber æterisk olie esdragon og brug på de smertende led ved at massere let, gerne 2- 3 gange dagligt.

Urtete

Oppustet mave og træg fordøjelse kan du meget nemt gøre noget ved når du tilbereder din egen urtete med 1 tsk. tørret esdragon til 1 kop te , hæld kogende vand over  og lad trække 10 minutter , drik gerne denne te efter hvert måltid.

 

Voilá

Kærligst

Hanna

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *