Blide dråber?

Parfume har ikke bare evnen til at skabe stemning men har også  indflydelse på vores humør; når vi taler om æterisk olie er det ikke mindst et faktum, blot kan du gange virkningen op med ti! De små dråber er propfyldt med et utal af kemiske stoffer (duftmolekyler) skabt af planten ved hjælp af sollys som den altafgørende motor! Man kan gå så langt som til at sige at æterisk olie er solenergi på flasker. Selv om du her har et  100% naturligt produkt betyder det ikke at det kan anvendes uden omtanke. Til tider kan et syntetisk duft stof være mere harmløst end det naturlige stof fra en æterisk olie. Husk på at nok er æterisk olie et  til 100% naturligt produkt, et energi fyldt koncentrat som uden undtagelse altid skal anvendes med omtanke:) Jeg kan ikke understrege nok, at det kræver en vis grundviden at anvende de skønne dufte til aromaterapi. Når vi taler æterisk olie er det helt klart devisen: mindre er mere!

Vores hukommelse

Hvordan indvirker så dufte på vores hukommelse? Du kender det helt sikkert godt; et strejf af en bestemt duft hensætter dig til en for længst forgangen tid, et sted eller en begivenhed.  Duften af Liljekonval vil til evig tid minde mig om en fordums tante Marta der altid duftede af eau de cologne af Liljekonval:)  Duftmolekylerne passerer gennem næsen med åndedrættet,  øverst oppe i næsen sendes de videre direkte op til vores limbiske system via små “hår”. Det limbiske system er det sted, hvor vores følelsesmæssige hukommelse befinder sig. Derfor  denne tætte forbindelse mellem vores følelser og duft. Så ja, følelser kædes bare sammen med duft i alle livets sammenhænge;  lugtesansen er et vigtigt sanseorgan, selvom den måske af og til er den af vores sanser der er lidt underkendt. Det limbiske system er altså lige  her hvor duftene rammer os og har indflydelse på vores humør og vores  følelser. Lugtesansen må derfor siges at være en vigtig faktor i forhold til vores velbefindende. Det er jo værd at tænke over at lugtesansen ofte bliver lidt tilside sat nu hvor vi ved at dufte har en stor magt over os. Tænk på bagerbutikkens duftende bagværk som får vores tænder til at løbe i vand , også selv om du måske ikke engang er sulten. Så tit og ofte er et brødudsalg placeret strategisk rigtigt i supermarkedet, fordi duften simpelthen  stimulerer os til at handle mere ind end vi måske havde planlagt!

 

Æterisk olie til diffusere…

En aromadiffuser kan meget fint anvendes til at sprede lige præcis den blanding af æterisk olie du måtte have brug for. De flygtige molekyler sendes ud i din stue, soveværelse eller arbejdsværelse præcis hvor du end måtte have brug for at skabe en stemning eller gøre “plads” til  arbejdsro! Du kan faktisk skabe et harmonisk grundlag for et godt og produktivt møde. Især hvis du ved der vil være store udfordringer eller at det meget nemt kan  blive anstrengende. Med en aroma diffuser kan du skabe et godt grundlag for et mindre konfliktfyldt møde , for der er hjælp at hente i æterisk olie! Ja, det er virkelig muligt at behandle et mødelokale inden deltagerne kommer; æterisk olie af Bergamot er eksempelvis PERFEKT til formålet.

Her slut på vinteren og i det tidlige forår er det en god investering i dig selv at bruge en aroma diffuser til rumbehandling dagligt  for at reducere virus og bakterier i dit indeklima.  Æterisk olie som skovfyr er  styrkende på dit immunforsvar  og på samme tid med antiseptisk virkning  på dit indeklima. Aromaterapi med æterisk olie af  skovfyr gør at du hurtigt slipper af med bronkitis og forkølelser; den indeholder op til 70% molekyler kendt for at befri luftveje.

Desværre bliver jeg her nødt til at skuffe alle dem der har de smukkeste fine olielamper til fyrfad lys og med en lille hulning til lidt vand og deri tilsætte et par dråber  æterisk olie.

De er totalt uegnet til Aromaterapi. Vandet bliver alt for varmt og det resulterer i at den æteriske olie mister de gode egenskaber.De bliver på det nærmeste svedet af. Dine fine hensigter   med at anvende en given æterisk olie bliver virkningsløs, du ødelægger simpelthen molekylerne.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *