Nu er aromaterapi og æterisk olie ikke lige den gren af naturmedicinen vi hører mest om  når vi taler om pleje af vores ældste medborgere der ikke mere ser sig i stand til at bo i egen lejlighed eller hus. Det er helt klart en sidste udvej at vælge at flytte på plejehjem.

For det menneske der skal tage den beslutning er det ikke spor let. En svær overgang til et nyt kapitel, også selv om man har levet et helt liv med både med og modvind, så er det stadig et stort og ligesom afsluttende kapitel at tage på plejehjem. Ved hjælp af  Aromaterapi med den rette æteriske olie kan du rent faktisk skabe bedre rammer  for den enkelte borger i denne svære periode. Min mor måtte tage på plejehjem for nogle år siden. Hun har været og er stadig glad for at anvende æterisk olie af ægte lavendel.

Mulighederne for anvendelse af Aroma terapi med æterisk olie er utallige. Fordelene  ved at anvende æterisk olie på den rigtige måde er mange. Resultaterne er entydige til den gode side. Aromaterapi er en berigelse for beboere og for personale. Tænk at begrænse mængden af luftbåren  virus og bakterier i indeklimaet med enkle midler,  forbedre velvære med afstressende dufte og bekæmpe eventuelle lugtgener. Derudover kan aromaterapi  gøre hverdagen bedre for beboerne.

Jeg har jo boet i Frankrig i mange år og véd hvor meget det her anses for at være en helt naturlig del af paletten, når der er tale om at skabe en bedre hverdag for de borgere man er blevet betroet. Aromaterapi med æterisk olie udelukker ikke de konventionelle metoder,  det er slet ikke formålet med aromaterapi. Næh, det er et spørgsmål om at have flere “knapper at skrue på”  . Aromaterapi  går fint sideløbende så det er absolut ikke et spørgsmål om at vælge det ene eller det andet.

Aromaterapi burde interessere ergoterapeuter, læger, sygeplejersker, social og sundhedshjælpere, psykologer osv.Aromaterapi kan hjælpe på træthed, mave-hovedpine, sårheling….Æterisk olie har et enormt potentiale.

Men små skridt, infektionsbekæmpelse, velvære så er vi godt i gang 🙂

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *